Ga direct naar:
Tilburg, de stad van ‘Hier adem ik frank en vrij’ tot de wolstad, is een belangrijke stad in het zuiden van Nederland. Al met al is Tilburg alleen maar blijven groeien door de eeuwen heen, wat onder andere ten koste gegaan is van de historische gebouwen die het veld moesten ruimen voor de nieuwe Cityring. Dit heeft ervoor gezorgd dat burgermeester Cees Becht in Tilbörg beter bekend is als Cees de Sloper. Tilburg staat daarnaast ook bekend om de parken, de natuurgebieden rond de stad en een flink aantal bezienswaardigheden, plus uiteraard de uitgaansgelegenheden en vele musea.
Wat mag u nou echt niet missen wanneer u naar Tilburg gaat en hoe kunt u het goedkoopst de autoruit laten vervangen in Tilburg wanneer u autoruitschade krijgt in deze regio?
Uit opgravingen is gebleken dat de eerste bewoners van Tilburg ongeveer 9000 jaar geleden langs zijn gekomen. Dit waren jagers en verzamelaars. De eerste gedocumenteerde sporen van Tilburg vinden we pas in de 12de eeuw terug. Een van de grote namen in de vroege geschiedenis van Tilburg is Jan van Haestrecht, een van de heren van Tilburg, die het Kasteel van Tilburg liet bouwen. Dit is het kasteel dat in het wapen van Tilburg afgebeeld is. U kunt het kasteel niet meer bezichtigen, in de 19de eeuw werd het gesloopt om een fabriek te bouwen.
In de 19de eeuw maakte Tilburg een enorme groeispurt mee, dat uiteraard volledig te danken was aan de textielnijverheid, dat een grote rol gespeeld heeft voor heel de regio. In Tilburg alleen al werden meer dan 100 fabrieken opgezet voor de productie van wol en dit heeft mede gezorgd voor de bouw van tal van de herenhuizen die u nog steeds in de stad kunt vinden. In de eerste helft van de 20ste eeuw bleef Tilburg groeien; voor de Tweede Wereldoorlog telde zij al bijna 100.000 inwoners!
Na het ‘intermezzo’ van de Tweede Wereldoorlog pakte de stad de groei weer op. Nieuwe boulevards, meer verbindingen en uitbreiding van het aantal woningen zorgden ervoor dat de stad bloeide. Het verdwijnen van de textielindustrie is in Tilburg goed opgevangen door het creëren van nieuwe nijverheden en industrieën. In 1975 werd besloten om de binnenstad grotendeels in puin te leggen, om zo een nieuwe ring (Cityring) aan te kunnen leggen, samen met het Koningsplein.
Na deze periode werd verdergegaan met het uitbreiden en inbreiden van de stad, waarbij duidelijk meer aandacht was voor het cultureel erfgoed, zoals monumentale panden en gebouwen met een historische meerwaarde. Overigens moest in Tilburg al snel gekozen worden voor hoogbouw (enigszins afgekeken van Rotterdam), omdat de stad zelf een tekort had aan zowel ruimte als woningen. Westpoint-woontoren was met meer dan 143 meter zelfs korte tijd de hoogste wolkenkrabber in Nederland. De hoogbouw heeft er overigens voor gezorgd dat Tilburg het lelijke eendje van Brabantse steden. Alleen dat al is een reden om zelfs eens te gaan kijken.
Tilburg staat bekend om de rijke geschiedenis, dat grotendeels gesloopt is waardoor u oude en moderne architectuur in dezelfde straat tegen kunt komen. Tegelijkertijd staat Tilburg bekend om de vele parken (het Wilhelminapark, het Wandelbos en het Leijpark; alle drie ontworpen door Springer). Het Kromhoutpark mag u niet missen; dit is een bijzonder strak ontworpen park dat verschillende prijzen ontvangen heeft. Het Spoorpark is een recenter park dat tegelijkertijd ook genoeg faciliteiten moet bieden, zoals een boulevard en zelfs een stadscamping. Wilt u meer natuur, dan kunt u buiten de stad zelf tal van natuurparken vinden (aanraders zijn Moerenburg, de Loonse Heide en de Dongevallei).
Bezienswaardigheden zijn onder andere het paleis van koning Willem II (deze heeft hij nooit gezien, maar hij ligt er wel opgebaard), de Heikese Kerk en het Spoorwerk waar u de uitkijktoren en het kunstwerk de Rits vindt.
Daarnaast kunt u in Tilburg tal van markten en musea vinden, is er een levendig nachtleven en kunt u ook overdag prima terecht in de vele restaurants en kroegjes om even bij te komen van het wandelen door de bijzondere stad.
U kunt relatief makkelijk met de auto naar Tilburg komen. Volgt u de ringweg, dan komt u 8 verschillende parkeergarages tegen, waarbij de borden altijd aangeven hoeveel vrije parkeerplaatsen er zijn. Op de website van P1 vindt u alle informatie die u nodig heeft over de parkeergarages.
Komt u via de A58 of A65 naar Tilburg toe en krijgt u een steentje tegen de voorruit? Dan is er niets aan de hand zolang het gaat om een barst zonder vertakking of een ster met een diameter van maximaal 20 millimeter. Is de schade groter en zit dit in het zichtveld van u als bestuurder, dan moet de voorruit vervangen worden in Tilburg. Gaat het om parkeerschade waarbij de zijruit of achterruit gesneuveld is, dan moet deze nagenoeg altijd vervangen worden; gehard glas verbrijzelt bij ruitschade.
Moet de autoruit vervangen worden in Tilburg, dan kunt u altijd bij ons terecht. Ook wanneer de autoruit in Breda of het autoglas in Eindhoven vervangen moet worden, staan wij voor u klaar. Sterker nog, onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners vervangen autoruiten door heel Nederland en België!
Aangezien wij uitsluitend werken met after market autoglas (zónder merklogo en daardoor stukken goedkoper dan het autoglas bij uw merkdealer) werken, kunnen we altijd de goedkoopste autoruiten aanbieden van de beste kwaliteit, en dat met de hoogstaande service die ons online marktleider gemaakt heeft op het gebied van ruitvervanging. Wilt u bijvoorbeeld zelf uw autoruit vervangen, dan kunt u bij ons zelfs een ruit zonder montage bestellen.
Heeft u vragen over een van onze producten of onze werkwijze, of wilt u dat wij met u meekijken zodat u het juiste product kunt vinden voor uw auto? Neemt u dan vooral contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.